14 лютого - день ангела Валентини і Валентина / фото УНІАН

14 лютого всі закохані святкують День святого Валентина, а ті, хто носить ім'я цього святого відзначають іменини. Цікаво, що з Днем ангела можна сміливо вітати і жінок, і чоловіків і якщо серед твоїх знайомих є Валюшки, Валентини, Валентинівни та Валентиновичі.

Свої іменини Валентина за церковним календарем відзначає кілька разів на рік. Всі вони присвячені пам'ятним датам, пов'язаним зі святими і мучениками. Наприклад, 8 січня, 23 лютого, 29 липня.

Але, мабуть, найбільш відомим і всенародно улюбленим є День святого Валентина, який католицька церква вшановує 14 лютого. В цей день прийнято вітати всіх з Днем закоханих, а крім того ті, хто носить ім'я Валентин або Валентина, святкують свої іменини.

Читайте такожПривітання з Днем святого Валентина: найкращі вірші, побажання, картинки

День Ангела Валентина 2019

Скандинавське походження – сильний, войовничий, потужний. Можливо, коріння його йдуть від імені Валі – сина верховного бога вікінгів Одіна і богині Ринд. У дитинстві Валентини дуже рухливі – великі непосиди. Вони добрі, відверті, жертвенні. Часто це натури нещасливі, нервові, різкі. Їх вічний хрест – сімейні негаразди, невлаштованість в житті.

Іменини Валентина

Валентин є доброю і легкою людиною. З ними цікаво спілкуватися. Однак завжди помітно, що на душі у них більше, ніж вони говорять. Він чуйний і завжди ставиться з розумінням до всіх людей. У дитинстві Валентин завжди слухняна дитина, його не потрібно виховувати, він ніби все, що йому необхідно, витягує з життя для себе сам. Валентин завжди є хорошим другом, йому можна довірити будь-які одкровення, він зрозуміє, де потрібно поспівчуває, а ваша розмова ніколи не вийде за рамки.

В житті любить спокій і рівний його перебіг. Не любить різких змін, сюрпризів і кардинальних змін у зовнішності. Все повинно бути чисто, легко і спокійно. Навіть якщо йому знадобиться зняти стрес, він віддасть перевагу спокійну прогулянку по вулицях міста або шанує книгу. У навчанні він більше схильний до гуманітарних наук. Не любить рівний рахунок, а навпаки, любить поміркувати, пофантазувати, помріяти. Любить скромних жінок із спокійним характером. І в дружини вибере собі саме таку жінку.

Людина сильна і вольова. Скупий на похвалу, проте спокійний і витриманий настільки, що його важко вивести із стану рівноваги. Має дар притягувати людей.

Святі: Валентин Доростольський (іменини 7 травня), Валентин Римлянин (іменини 19 липня), Валентин Італійський (іменини 12 серпня).

false

Валентин Іменини за Церковним Календарем

27 Квітня – Валентин

7 Травня – Валентин Доростольський, мч.

1 Червня – Валентин (Лук'янов), прим., ієромонах /новомуч./

20 Червня – Валентин (Бєлов), прим., ієрей /новомуч./

19 Липня – Валентин Римлянин, прим., пресвітер

12 Серпня – Валентин Інтерамський (Італійський), прим., єпископ

4 Жовтня – Валентин (Нікольський), прим., ієрей /новомуч./

11 Жовтня – Валентин (Калентин)

9 Листопада – Валентин, мч.

2 Грудня – Валентин (Корнієнко), мч. /новомуч./

false

Привітання з Днем ангела Валентини

Сьогодні Валя лиш для тебе

Сміється сонце прямо з неба

І ніжно пахнуть квіти,

Його теплом зігріті.

І дятел на світанні

Відстукав привітання,

І мишка – шкряботушка,

Посмикала за вушко,

І котик походжає —

Тобі добра бажає.

***

Валентина! З днем ангела вітаєм,

Всього найкращого бажаєм!

Ти сама красива й така величава,

Чекають в житті тебе лаври та слава!

Що ще сьогодні побажати?

Звичайно мудрість осягати!

Хай буде життя для тебе прекрасне,

А небо завжди буде світле та ясне!

***

Мила Валюшо, хай сяє на обличчі посмішка, нехай горять іскринки щастя в очах, нехай з рук не вислизне удача, нехай ноги несуть тебе до успіху стежками добра. З днем ангела. Бажаю завжди залишатися такою ж чудовою, вольовою, сильною, гарною і цікавою жінкою.

***

У Валентина нині свято,

Друзів прибуло багато.

Квіти є і подарунки,

І обійми, й поцілунки.

Але головне у тому,

Щоб й надалі цьому дому

Посміхалась Доля щиро,

Щоб жили Надія й Віра,

І Любов, розправив крила,

Кожне серце тут зігріла

***

Валентин – ти в нас боєць,

І в роботі молодець!

Люблять всі тебе дівчата,

Липнуть всі, немов ти м’ята,

Ти в нас гордий, не здаєшся,

На любов не піддаєшся!

Хай завжди тобі везе,

І в житті буде усе!

З днем Ангела Валентини: відео

Раніше УНІАН розповів про меню на День Валентина. Адже свою половинку на День святого Валентина можна порадувати не тільки подарунком, але і смачним блюдом.