На суді з обрання Мангеру запобіжного заходу з'явилися невідомі у чорному / фото УНІАН

В залі суду де відбувається засідання щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, побільшало “тітушок”.

Як передає кореспондент УНІАН, на початку сьогоднішнього судового засідання в залі перебували лише журналісти, а також донька Мангера і один з його прихильників.

Однак, ближче до вечора в залі з’явилося близько 5 осіб у чорному однаковому одязі і бейсболках.

Відео дня

Вони просто сидять на лавах у залі суду.

фото УНІАН

Один з них навіть посварився з оператором одного з телеканалів за те, що той його фільмував на відеокамеру.

Тим часом, адвокати продовжують затягувати час. Вони висловлюють зауваження буквального до кожної сторінки матеріалів справи, намагаючись звести розгляд запобіжного заходу до розгляду справи по суті.

Читайте такожМангер звинуватив в організації нападу з кислотою на Гандзюк генерала СБУ

Як повідомляв УНІАН, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано 6 осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

фото УНІАН

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко».

10 грудня, за даними СБУ, Левіна було оголошено в міжнародний розшук.

Читайте такожАдвокати Мангера заявили відвід прокурорам

28 січня 2019 року на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напади на Гандзюк та інших громадських активістів батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що в ГПУ, МВС і СБУ знають замовників вбивства його дочки.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, на даний час слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер обвинувачується також за ст. 258 ККУ "Теракт", цей злочин підслідний СБУ.