Князєв нагадав, що поліція є аполітичною / фото facebook.com/Сергій Мазур

Чотирьом особам оголошено підозру за спробу прорватися в управління поліції Подільського району Києва.

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією, підозри оголошено за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України "Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві".

Читайте такожБандера як команда "фас": журналісти з'ясували, що думають громадяни про побиття активістів С14

"Слідство щодо решти присутніх там радикально налаштованих молодиків ще триває. Усі їхні вчинки отримають оцінку відповідно до букви Закону", - додав Князєв.

Також він зазначив, що Національна поліція "є аполітичною і завжди залишатиметься на засадах законності та верховенства права".

"Поліція буде діяти так, як того вимагає закон, – забезпечувати безпеку громадян", - написав він.

Князєв додав, що Печерський суд Києва на 2 місяці заарештував працівника поліції, який підозрюється у перевищені повноважень під час затримання порушників правопорядку біля Подільського управління поліції.

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Після цього біля Подільського управління Національної поліції в м. Києві на вул. Хорива, 20, зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними та правоохоронцями виникла бійка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб і відкрили 3 кримінальні провадження за статтями "Погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" і "Хуліганство". Повідомлялося, що унаслідок сутичок троє поліцейських з травмами госпіталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

За фактом побиття поліцейськими активістів організації С14 Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу.

12 лютого Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці Василю Мельникову, який біля будинку Подільського управління поліції побив затриманого активіста. Він вийшов з СІЗО після внесення за нього застави, призначеної у розмірі 115 тис. грн. Заставу вніс кандидат у президенти України від СПУ Ілля Кива.