У Києві проходить акція з вимогами МВС / Скріншот

Понад 500 активістів акції «Бандера, вставай!» під будівлею Міністерства внутрішніх справ висунули три вимоги главі відомства Арсену Авакову.

Читайте такожБандера як команда "фас": журналісти з'ясували, що думають громадяни про побиття активістів С14

Як передає кореспондент УНІАН, в акції беруть участь активісти громадської організації С14, «Правий сектор», ВО «Свобода» та інших націоналістичних організацій.

Відео дня

Вони зібралися на Кріпосному провулку, де один з координаторів С14 Євген Карась заявив, що у активістів до міністра є три вимоги. Перша, за його словами, полягає у тому, що заборонити спецпризначенцям носити балаклави і зобов’язати їх, як це передбачено законом про Національну поліцію, носити ідентифікаційні номери на шоломах та на жетонах.

Він навів приклад, що під час інциденту біля Подільського райвідділку поліції до відповідальності було притягнуто лише одного правоохоронця, який бив активіста, і то лише тому, що в нього не було закрите обличчя. Карась наголосив, що досі не назвали прізвище спецпризначенця, який вигукував «Ложись, Бандера!». Друга вимога активістів, додав Карась, - переатестація спецпідрозділу «Корд», у якому, за його словами, залишилося 30% колишніх «беркутівців», які культивують радянські традиції ненависті до українських героїв. Третя вимога до Авакова, зазначив активіст, пов’язана з деполітизацією поліції. Мова йде про те, щоб заборонити міністру впливати в будь-який спосіб на призначення керівників Нацполіції. Активіст вважає, що оскільки посада міністра є політичною, а він на сьогодні призначає керівництво Нацполіції, то не можна говорити про те, що діяльність поліції є аполітичною, як це стверджує Аваков.

Активісти свою ходу супроводжували гаслами «Бандера, вставай!», «Геть ментівський бєспрєдєл!», «Авакова у відставку» та іншими.

Наразі активісти прийшли під будівлю МВС. Підступи до міністерства охороняються декількома сотнями правоохоронців.

Біля міністерства вже встановлено відеопроектор, на якому організатори акції обіцяли показати кадри, як спецпідрозділ КОРД порушує закон. Відеопроектор транслює на фасад міністерства гасло «Бандера, вставай!».