Ілюстрація REUTERS

Слідство у справі про розстріли на Майдані встановило 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах. З них 46 втекли до РФ, решта - під вартою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він також пообіцяв, що справу про розстріли на Майдані буде скеровано до суду відразу після рішення Верховної Ради України про продовження процедури заочного засудження.

Відео дня

Читайте такожРозгляд справи Небесної сотні затягнеться щонайменше на рік – представник президента у ВР

«І ось сьогодні, в день 5-ї річниці кривавих подій, я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах (з них 46 - втекли в РФ, решта - під вартою). ГПУ цього року фактично завершило слідство про тих, хто віддав злочинні накази, що привели до вбивств і поранень на Майдані», - додав Луценко.

Він зазначив, що комісія експертів і фахівців на підставі 988 томів матеріалів слідства ухвалила висновок, що загибель та поранення учасників мирних зібрань на Майдані є «в прямому причинному зв’язку з рішеннями і діями екс-президента Януковича, екс-голови СБУ Якименка та його підлеглих Тоцького, Ганжі, Потієвського, Щеголєва, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенка, міністра оборони Лебедєва, екс-начальника Генштабу Замани».

Як повідомляв УНІАН, за даними Національної спілки журналістів України, винні у побитті сотень журналістів у часи Євромайдану досі не покарані.