УНІАН

До дня пам'яті представники діючої влади, серед яких – нинішній Президент України Петро Порошенко, звернулися до українців, щоб висловити свою скорботу за загиблими. Однак, у своїх виступах вони обмежилися гучними заявами і політичними лозунгами, а про реальні спроби покарати винних у вбивствах та побитті мітингуючих на Майдані – промовчали.

Про це виданню “Українська правда” розповів лідер політичної партії “Національний корпус” та колишній командир добровольчого полку “Азов” – Андрій Білецький.

Він заявив, що за 5 останніх років діюча влада не покарала жодного з організаторів масових вбивств на Майдані, а декого з них – навіть забезпечила

Відео дня

державними посадами. Зокрема, йдеться про нинішнього заступника начальника Національної академії Національної гвардії України – полковника Василя Пилипенко.

Ця людина брала активну участь у побитті активістів під час Революції гідності: це підтверджують фотографії тих подій. Сьогодні він відповідає за роботу з особовим складом Нацгвардії.

Одним із постраждалих від руки Пилипенко під час подій на Майдані став активіст і нинішній наймолодший в Україні командир батальйону – 25-ти річний “Акула”.

За словами Білецького, це демонструє справжнє, цинічне ставлення діючої влади до трагічних подій Революції гідності.

Він також зазначив, що сканадьний вертолітний майданчик, що раніше належав Віктору Януковичу, не був переданий у державну власність: його перекупила сім'я одного із діючих депутатів Верховної Ради від “БПП” – Максима Єфімова. Надалі об'єкт, ніби-то, планують передати під управління якійсь міжнародній компанії. На думку лідера “Національного корпусу”, це – ганебна спроба привласнити актив, створений за вкрадені з державного бюджету гроші. Це – зневага тих людей, які у 2014 році вийшли на вулиці боротися за іншу Україну і інше майбутнє.