Ілюстрація REUTERS

Якщо побудований Росією міст у захоплений Крим через Керченську протоку розвалиться, то найбільше від цього постраждають українські портові міста Маріуполь і Бердянськ.

Таку думку висловив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко на чаті в Главреді.

Читайте такожУ мережі висміяли Кримський міст

Відео дня

За його словами, надія українців на те, що Керченський міст зрештою впаде, не має сенсу, так як Україна втратить можливість перевозити продукцію по морю, зокрема, металопрокат з Маріуполя.

"...якщо цей міст розвалиться, то найбільше від цього постраждають наші Маріуполь і Бердянськ. Тому що, впавши, міст заблокує фарватер, а якщо буде перегороджений фарватер, то ми не зможемо перевозити нашу продукцію", - зазначив співрозмовник.

"Але у нас навіть стратегії такої зараз немає, держава її не виробила. Наш інститут закінчує доповідь з Донбасу, і як раз ці рішення ми будемо пропонувати. Але це не держава робить, а ми сидимо, дивимося на карту і думаємо, як вирішити такого роду проблеми. Держава ж перебуває у вкрай слабкій стратегічній позиції", - стверджує аналітик.

Нагадаємо, Росія почала будувати Керченський міст у квітні 2015 року, 15 травня 2018-го відбулося відкриття автодорожньої частини споруди, яка з'єднала російський Краснодарський край з Кримом.