Шарій може втратити політичний притулок в ЄС / lgbt.org.ua

Про це пише білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на литовський 15min.lt.

"Можу сказати, що після вашої публікації були здійснені певні юридичні процедури щодо як самого статусу біженця, так і оцінки нових обставин. У таких випадках, наскільки я знаю, крім всіх інших дій, заслуховують і самих зацікавлених осіб", - сказав у середу радник міністра внутрішніх справ Литви Томас Бяржинскас.

Шарієм у Литві зацікавилися після публікації 15min.lt про його прокремлівську діяльність у західній Європі.

Відео дня

Читайте такожЖурналіст Шарій просить СБУ розслідувати погрози на його адресу Джерела порталу стверджують, що на цьому тижні Департамент міграції розпочав розслідування і що швидше за все найближчим часом Шарій втратить політичний притулок - насамперед, тому, що з'ясувалися обставини, за яких цей юридичний статус був наданий громадянину України.

У 2012 році Анатолій Шарій стверджував литовській владі, що він переслідується з боку проросійського режиму президента Віктора Януковича. Нібито він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

Однак після перемоги Майдану Віктор Янукович взагалі втік до Росії, а в Україні зараз при владі прозахідні партії. Це може означати, що зникли обставини, через які Шарієві був потрібен притулок.