У Києві правоохоронці затримали організатора дитячої порностудії.

Як повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції, у рамках співпраці з Національним кримінальним агентством Британії (NCA) співробітниками Департаменту кіберполіції проводилися заходи щодо перевірки інформації про існування на території України дитячої порностудії.

За результатами перевірки детективами слідчого управління поліції в Полтавській області було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Відео дня

В результаті досудового розслідування поліцейські встановили та задокументували злочинну діяльність 51-річного чоловіка. Зловмисник, прикриваючись діяльністю професійного фотографа, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі, входив з ними в довірчі відносини, а через деякий проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з ним та його 22-річним поплічником. Відзнятий матеріал зловмисник за грошові кошти збував через мережу інтернет до країн Європейського Союзу, Азії та країн Америки.

За статеві зносини з неповнолітніми та участь їх у порнозйомках зловмисник сплачував дітям від 500 до півтори тисячі гривень.

Читайте такожПід суд підуть батьки-збоченці, які ґвалтували та знімали на відео 3-річну доньку

Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки за місцями проживання та переховування всіх осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження дитячої порнографії.

Поліцейські вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, фотоплівки, фотокамери, записники, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави, банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок та гроші.

Крім того, за місцем мешкання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, стосовно яких фігурант готувався вчинити розпусні дії.

Правоохоронцями встановлено, що від злочинної діяльності затриманого постраждало п’ять неповнолітніх.

Зловмисника затримано, тривають заходи зі встановлення малолітніх та неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації.

У Нацполіції зауважили, що інформація про злочинну діяльність затриманого потрапила в засоби масової інформації, і він встиг знищити частину доказів.