Замана порушив закон, скорочуючи чисельність армії, заявили в прокуратурі / фото УНІАН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України Володимир Замана всупереч прямій нормі закону про граничну чисельність ЗСУ у 2012 році скоротив чисельність армії на 5 тисяч боєздатних військових.

Читайте такожЛуценко розповів про етапи роззброєння і зниження боєздатності ЗСУ з 1991 до 2014 року

Як передає кореспондент УНІАН, про це Матіос повідомив на прес-конференції в Києві.

Відео дня

За його словами, згідно з матеріалами кримінального провадження та зібраних доказів встановлено, що на 31.12.2012 року у ЗСУ передбачалося залишити всього 179 тисяч 354 особи, з них військовослужбовців за призначенням та несенням військової служби – 131 тисячу 952 особи.

«Однак, внаслідок особисто підписаних Заманою директив, загалом із ЗСУ підлягало скороченню на 4 тис. 646 осіб, ніж передбачалося законом України про чисельність ЗСУ на 2012 рік. Всупереч прямій нормі закону про граничну чисельність ЗСУ вказаний начальник Генштабу здійснив дію по зменшенню майже на 5 тисяч дієздатних, боєздатних частин та військових», - заявив він.

Нагадаємо, колишньому начальнику Генерального штабу Збройних сил України Володимиру Замані оголошено про підозру у вчиненні державної зради.

Про те, що правоохоронці затримали колишнього начальника Генерального штабу Збройних сил України Володимира Заману, стало відомо 25 лютого.

Довідка. Володимир Замана - начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України з 18 лютого 2012 по 19 лютого 2014.