Потап прокоментував скандал навколо MARUV / realpotap

Український виконавець та продюсер Олексій Потапенко (Потап) висловив підтримку українській співачці MARUV, яку фактично усунули від участі в Євробаченні 2019.

На своїй сторінці в Instaram Потап виклав відео, в якому зачитав реп на підтримку виконавиці, назвавши ситуацію "цирком":

Читайте такожМузичний шпагат: чому MARUV не їде на Євробачення - реакція соцмереж

Відео дня

«Ми не пускаем на Евровидение MARUV –

Простите, но я буду груб, народ не так уж туп,

Зачем же превращаете идеи в труп?

В мене питання, воно останнє:

Якщо MARUV така погана –

Нах*й ці змагання!

Допустили до участі?

- не допускайте суч*сті!

Тепер – і конкурс «Євробачення» у нас помер

І конкурс «Євробачення» для мене вмер…

Вибори завжди були у нас була цікава тема,

Але навіщо так з артистом?

Ви, нікчеми…»

#maruv#eurovision

Публикация от Oleksii Potapenko (@realpotap)

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV мала представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який відбудеться в Ізраїлі.

Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – низка політиків та громадських активістів виступила проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Попри це, переговори між «Суспільним» і співачкою провалилися.

В НСТУ зазначили, що згідно з правилами Євробачення, мовник-учасник має забезпечити неполітичний характер конкурсу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації.

«Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів і інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору», - наголошується в повідомленні.