Рецептів пісочного печива дуже багато \ Nur.kz

Сказати, що пісочне печиво смачне, це значить нічого не сказати, воно дуже ніжне, підходить до чаю або кави і розлітається зі столу в два рахунки.

Рецептів пісочного печива дуже багато, однак головними критеріями цієї популярної випічки є ніжність, розсипчастість. Пісочне печиво має танути в роті.

Рецепт пісочного печива по ДОСТу:

Інгредієнти: борошно - 350 г, цукор - 130 г, яйце (білок) - 1 шт. сіль (щіпка), масло вершкове (розм'якшене) - 200 г, розпушувач тіста - 0,5 ч. л., горіхи волоські (або арахіс) - 70-80 г, ванільний цукор - 0,5 пакет.

Приготування: змішати розм'якшене масло, яйце (залишити трохи яйця для змащування), сіль, цукор, ванільний цукор, розпушувач. Збивати пару хвилин, бажано, щоб цукор розчинився. Всипати борошно, замісити тісто. Можливо, воно буде трохи липнути, але не варто додавати багато борошна. Пісочне тісто поставити хвилин на 30 в холодильник. Воно охолоне і з ним легше буде працювати. Потім на столі рясно всипаному борошном, розкатати тісто товщиною близько 6-7 мм. Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 10-12 хвилин. Не можна перетримувати - печиво не повинне сильно зарум'яниться.

Для пісочного печива важливо не перетримати його в духовці \ Маггі

Класичний рецепт пісочного печива:

Інгредієнти: 80-90 г, цукру, 2 яйця, 240-260 г борошна, 150 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, щіпка солі.

Приготування: яйця збити з цукром, додати розм'якшене вершкове масло, сіль і борошно (просіяти борошно з розпушувачем). Замісити тісто, але довго його не вимішувати. Сформувати кулю, обернути харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на 20 хвилин. Розкачати тісто, вирізати фігурки, запекти в розігрітій до 180 °С духовці, 8-10 хв. Подавати повністю остиглими.

Цукрове пісочне печиво:

Інгредієнти: борошно - 450 г, масло вершкове - 200 г, цукор - 200 г, яйце - 1 шт. молоко - 50 мл, цукор ванільний - 2 ч. л. сіль - 0,5 ч. л.

Приготування: у миску міксера кладемо 200 г м'якого вершкового масла, додаємо 200 г цукру. Збиваємо до отримання білої пишної маси. У процесі перемішування додаємо 2 ч. л. ванільного цукру і половину чайної ложки солі. При бажанні можна додати в тісто мигдалеву есенцію, апельсинову цедру або інший ароматизатор, за смаком. Поки масляна суміш перемішується, в окремій мисці змішуємо яйце і 50 мл молока. Не припиняючи перемішувати, по черзі, потроху додаємо в масляну суміш 450 г борошна, яйце з молоком. Викладаємо пісочне тісто на кухонну плівку, надаємо зручну для подальшої роботи форму, загортаємо і відправляємо в холодильник, мінімум на 2 години. Потім виймаємо тісто з холодильника, присипаємо стіл, тісто і качалку борошном і розкачуємо пісочне тісто в пласт товщиною 3 мм. Вирізаємо печиво різної форми, перекладаємо на деко і випікаємо 10 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів Цельсія. Готове цукрове пісочне печиво виймаємо з духовки, даємо охолонути.

Рецепт пісочного печива Ромашка:

Інгредієнти: маргарин - 300 г, цукор - 200 г, сіль за смаком, ванілін - 5 р, курячі яйця - 2 шт, борошно - 500 г, сода харчова - 5 г, повидло - 100 г.

Приготування: попередньо розм'якшений маргарин викладаємо в миску насипаємо цукор, ванілін і сіль, розтираємо з допомогою столової ложки або ручного віничка. В отриману масу розбиваємо яйця, продовжуємо збивати до того моменту, поки маса не збільшиться в об'ємі і не стане білою. В білу пишну масу просіваємо борошно з содою, замішуємо пастоподібне пісочне тісто, наповнюємо ним кондитерський мішок встановивши насадку "зірочка". На деко попередньо вистелене пергаментом відсаджуємо печиво, а в центр кожної печенюшки викладаємо повидло, це зручно робити за допомогою паперового конверта, зробивши на кінчику невеликий отвір. Відправляємо деко з заготовками в духовку, розігріту до 200 градусів, випікаємо печиво протягом 10-15 хвилин. Охолоджуємо і подаємо на стіл.

Дуже поширений рецепт печива Ромашка \ Афіша-Їжа

Рецепт пісочного печива з додаванням дріжджів:

Інгредієнти: борошно пшеничне - 2 скл., маргарин (вершкове масло) - 150 г, майонез - 2 ст. л., цукор - 2 ст. л. дріжджі (сухі) - 2 ч. л. сіль - 1 щіпка, цукрова пудра (для посипки готового печива) - 1/3 скл., ванільний цукор (для посипки готового печива) - 2 ч. л.

Приготування: в невелику чашку викладаємо 2 ст. л. майонезу і додаємо дріжджі. Перемішавши, відставимо суміш у бік хвилин на 5. Тим часом в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо до неї невелику щіпку солі, 2 ст. л. цукру і розм'якшений вершковий маргарин (масло). Перемішуємо до стану дрібної крихти. В борошняну суміш додаємо дріжджі з майонезом. Перемішуємо спочатку ложкою, потім збираємо тісто руками в єдину пластичну масу. Готовий шар тіста поділяємо навпіл. З кожної частини формуємо ковбаску товщиною приблизно 3 см. Кожну ковбаску ріжемо на шматочки шириною 2,5-3 см. З кожного шматочка катаємо кульку. В середньому у мене виходить 15-16 кульок. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко. Кожну кулю протикаємо виделкою, щоб залишився слід. Випікаємо печиво в заздалегідь розігрітій до 240-250 градусів духовці до блідо-золотистого кольору (в середньому 20 хв). Готове печиво ще гарячим перекладаємо в глибоку миску. Засипаємо цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром. 1/3 ст. пудри більше, ніж достатньо (можна менше). Акуратно перемішуємо, печиво м'яке і розсипчасте, може легко зламатися.