Maruv не їде на Євробачення / фото УНІАН

Телеканал СТБ, який проводить Нацвідбір згідно з правилами, затвердженими Національною суспільною телерадіокомпанією України (НСТУ), пояснив, чому не поверне гроші глядачам, які відправляли смс.

«Телеканал СТБ готовий підрахувати кошти, витрачені у фіналі глядачами на смс-голосування та направити їх на благодійність», −  йдеться у повідомленні СТБ

Телеканал СТБ підкреслив, що голосування було чесним: «Всі чотири роки за чесністю голосування у Національному відборі слідкує незалежна аудиторська компанія PWC, представника якого всі бачили на сцені у фіналі».

Відео дня

На питання журналістів, чи буде СТБ проводити Національний відбір наступного року, на каналі відповіли: «Враховуючи ситуацію, що склалася, ми будемо розміркувати над тим, чи є нам сенс надалі приймати участь у проведенні Національного відбору на Євробачення».

Читайте також"Цукерки - можна, а MARUV - не можна": Зеленський висловився про скандал з "Євробаченням"

В СТБ додали, що підтримка переможця Національного відбору у попередні три роки була виключно ініціативою СТБ, а не зобов’язаннями перед НСТУ.

"Ми не підписували з переможцями Нацвідбору ніяких угод, згідно яких вони повинні були б відпрацьовувати нам ці гроші, і не укладали з ними ексклюзивних контрактів. Це була в чистому вигляді меценатська допомога. Однак основне завдання будь-якого комерційного телеканалу – виробництво. Тому, підписуючи восени новий меморандум з UA: ПЕРШИЙ, ми переглянули умови з нашого боку і виключили меценатство. 18 жовтня 2018 року, перед стартом нового Нацвідбору, СТБ оголосив, що повністю концентрується на тому, що вміє робити найкраще – телевізійному виробництві", - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, співачка MARUV повинна була представити Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019, який пройде в Ізраїлі. Її перемога на нацвідборі спровокувала скандал – ряд політиків та громадських активістів виступив проти кандидатури виконавиці, оскільки вона гастролювала в Росії.

На своїй сторінці у Facebook виконавиця написала, що заради участі в Євробаченні 2019 вона готова відмовитися від запланованих гастролей в РФ. Незважаючи на це, переговори між Суспільним і співачкою провалилися.