В Одесі активісти пікетували Генконсульство РФ у зв'язку з п'ятиріччям початку окупації Криму / Думська

В Одесі сьогодні активісти пікетували Генконсульство РФ у зв'язку з 5-ми роковинами початку окупації Криму.

Читайте такожВ Одесі біля Генконсульства РФ під час акції на підтримку українських моряків затримали двох активістів (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, в акції взяли участь представники одеських відділень «Якісне суспільство», «Україна - це ми», «Український народний спротив», «Громадське формування самооборони Одеси».

Відео дня

Вони заявили, що прийшли до будівлі Генерального консульства РФ в Одесі на Гагарінському плато на знак протесту проти російської агресії в Україні, яка розпочалася рівно п'ять років тому - із захоплення Криму.

Протестувальники принесли з собою і розмістили на брамі диппредставництва пакети з макулатурою і сміттям. За їх словами, це символізує «сміття історії».

«Ще ми розвісили тут презервативи. Вони стануть у нагоді російським товаришам, щоб більше не розмножуватися. Заодно нам не доведеться витрачати гроші на патрони», - сказав громадський активіст Тодор Пановський.

За мирною акцією, у фіналі якої учасники запалили фаєри, спостерігали кілька десятків правоохоронців, які ніяк не реагували на те, що відбувається.

false