На думку продюсера, рішення відмовитися від Євробачення ображає гідність українських музикантів взагалі / фото СТБ

У середу, 27 лютого, Україна відмовилася від участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019. Відповідне рішення було прийнято Національною громадською телерадіокомпанією України.

Музичний продюсер, композитор, поет і драматург Олександр Ягольник вважає це рішення ганебним і таким, що катастрофічно вдарить по іміджу України. Про це Ягольник заявив в бліц-інтерв'ю "Апострофу".

Читайте такожАстролог розповів, що чекає на найскандальніших учасниць нацвідбору на Євробачення

Відео дня

"Це колосальна ганьба на міжнародному рівні (відмова брати участь у Євробаченні, - ред.), який будуть згадувати наші сусіди практично завжди, коли захочуть нас потім якось дістати, а все міжнародне співтовариство, яке любить Євробачення, буде крутити пальцем біля скроні. Це найбільш тупе рішення, яке коли-небудь приймав Аласанія у своєму житті. Воно ображає гідність українських музикантів взагалі, і тих людей, які вкладають свої талант і душу в те, щоб українська пісня розвивалася і була популярною. Тому що так відверто, як це було зроблено з телефонними маніпуляціями YUKO, коли єдина українська пісня групи, солістка якої публічно відмовляється від російського громадянства на користь українського, набирає менше балів, ніж дві дівчини з Криму (дует Анна-Марія), яким важко сказати, що Крим - це Україна. У мене просто немає слів", - заявив продюсер.

Як повідомляв УНІАН, громадський мовник (НОТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. Артистка скаржилася на деякі пункти запропонованого їй договору: "Раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не був для нас принциповим. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені".

26 лютого, фіналіст національного відбору на Євробачення 2019 група Freedom Jazz відмовилася представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі після пропозиції НОТУ. Таке ж рішення потім прийняла KAZKA.