Спостерігають за демонтажем стели представники Добровольчого руху ОУН / фото Zaxid.nеt.

У Львові другий день не можуть знести 30-метрову стелу Монумента слави на вулиці Стрийській у Львові.

Про це повідомляє Zaxid.nеt.

Працівники компанії Промальтбуд понад шість годин намагалися демонтувати монумент. Для цього відбійним молотком збивали бетон, а болгаркою надрізали арматуру і інші металеві частини. Але цього виявилося недостатньо для того, щоб знести стелу.

Відео дня

Читайте такожІнститут нацпам'яті планує розробити законопроект про "позбавлення від імперської спадщини"

"Там є всередині металева основа, до неї важко дістатися. Саме цим і займаються хлопці. Вона не дає впасти спорудженню. Її ще не видно, видно тільки краю", - прокоментував ситуацію промисловий альпініст компанії Андрій Марунич.

Стелу повинні були повалити за допомогою лебідки, але з'ясувалося, що її потужності не вистачило, як і робочої довжини танкового тросу. Застосувати важку техніку підрядники не можуть, адже існує загроза падіння конструкції на неї.

Спостерігають за демонтажем стели представники Добровольчого руху ОУН, які у лютому минулого року збили з монумента напис "Переможцям над нацизмом".

"Ми проїжджали повз, побачили, що його демонтують, і вирішили поспостерігати за цим історичним моментом, адже ми його чекали вже досить давно", - сказав представник руху Антон Петровський.

Це вже друга спроба у підрядників демонтувати пам'ятник. У перший раз - в ніч з середи на четвер зробити це також не вдалося. Складність полягає в тому, що працівники не мають документації, в якій би йшлося про матеріали 30-метрової конструкції.