Ілюстрація / REUTERS

Український режисер, політв’язень Олег Сенцов продовжує активно працювати попри умови в колонії.

Як повідомила сестра політв’язня Наталія Каплан, Сенцов надіслав їй листа.

«Олег надіслав листа. Багато планів. Продовжує активно працювати навіть в таких пекельних умовах. І він дуже хоче, щоб люди розділяли Олега Сенцова на політв'язня і творчу людину. Зараз все його увага прикута до творчого процесу», — написала Каплан у Facebook.

Відео дня

Читайте такожСенцова утримують у спільній казармі на 50-60 осіб - адвокат

Як повідомлялося, мексиканський режисер Альфонсо Куарон, який отримав премію «Оскар» у категорії «Найкращий режисер» за фільм «Рома», закликав звільнити Олега Сенцова.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній надалі перебуває у колонії у місті Шахти Ростовської області.

Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політв'язнів Кремля. Він тримався 145 днів. Сенцов заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

10 вересня сестра Сенцова повідомила, що політв'язень написав заповіт на творчість у разі смерті.