false

В Одесі гучно відзначили 87-ий день народження області. Вже другий рік поспіль свято пройшло у форматі ярмарку «Скарби Одещини».

«Фішкою» народних гулянь стали стилізовані «подвір'я» під кожен район області. Там кожен із 26 районів представив свої звичаї, костюми, страви та вироби.

false

«Я радий, що святкування Дня області стало справжньою традицією. Цю виставку ми назвали «Скарби Одещини», тому що нам дійсно є чим пишатися. Та найбільший скарб Одеської області - це люди. Саме вони роблять нашу область такою унікальною! Сьогодні на святі неймовірна атмосфера. І в цьому теж фішка нашої області - ми вміємо і працювати, і добре відпочивати», - привітав гостей на відкритті ярмарку губернатор Одеської області Максим Степанов.

Відео дня
false

У деяких «подвір'ях» навіть проводили майстер-класи господинь з приготування мамалиги, юшки, шурпи, милини, каварми. Ними гостей пригощали безкоштовно.

За словами Степанова, в кожному районі є своя родзинка, тому що всього в області проживає понад 130 національностей.

У цьому році на ярмарку додалося більше локацій для дітей та майстер-класів.

false

Для них організували розпис хною, аквагрим, плетіння кіс, макіяж, виготовлення виробів з гіпсу, в'язання морських вузлів. Крім того, працював контактний зоопарк, зона розваг з конкурсами та аніматорами, стрілецький тир, виставка-продаж handmade товарів. А ще відвідувачі ярмарку вчилися виготовляти глиняні іграшки, валяти з вовни, плести бісером, а Савранський район навчав усіх плести віники.

false

Окремо на ярмарку працювали відомі одеські ресторатори, а на сцені до вечора виступали місцеві групи «Premier Project», «DukeTime», «Джем бенд», Фелікс Шиндер і кооператив «Гроші вперед» і фольклорні ансамблі.

false

Нагадаємо, святкування річниці створення області в форматі ярмарку в 2018 році ініціював голова Одеської ОДА Максим Степанов.