Керівництво одеського СІЗО спіймали на хабарництві / фото УНІАН

В Одесі сьогодні Служба безпеки України викрила на систематичному хабарництві керівництво місцевого слідчого ізолятора.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі управління спецслужби в Одеській області.

«Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники систематично вимагали від засуджених та їхніх родичів неправомірну вигоду за «пом'якшення» умов відбування покарання. Співробітники СБ України з'ясували, що посадові особи для тиску на ув'язнених навмисно утримували їх у карцері або переводили в камери, де їм погрожували фізичною розправою так звані «смотрящі», які працювали на адміністрацію установи», - повідомили у прес-службі.

Відео дня

Читайте такожУ Кривому Розі посадовця Держвиконслужби затримали на хабарі в півмільйона гривень

Зазначається, що правоохоронці задокументували факт тримання в карцері одного з підозрюваних, від якого зловмисники вимагали 2 тисячі доларів. Його родичі повинні були перерахувати цю суму на банківську картку. Попередня перевірка встановила, що тільки за 2018 рік на цю картку було перераховано понад 2,3 млн грн.

«У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили банківські карти, мобільні телефони, тисячу доларів і шістдесят тисяч гривень і документацію, що підтверджує протиправні дії працівників пенітенціарної системи», - уточнили в прес-службі.

Двох зловмисників затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Триває досудове слідство, яке здійснює територіальне управління Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв УНІАН, у Запоріжжі затримали двох посадовців на хабарі в 700 тисяч гривень.