Епіфаній вірить, що буде проводити служби у Києво-Печерській лаврі. \ УНІАН

Очільник Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній вірить, що буде проводити служби у Києво-Печерській лаврі.

Читайте такожУ ПЦУ пояснили, за яких умов приймуть скандального намісника Лаври Павла

Про це він заявив в інтерв’ю «Українській правді». «Я вірю в це і переконаний, що Господь створить такі умови. Ніхто не вірив до цього часу, що ми отримаємо томос і автокефалію. Але все ж таки ми довели, що можемо об'єднатися. Якщо будемо спільно працювати на єдність, то ми матимемо успіх. Так само і тут, я вірю, що Господь створить такі умови, що ми об'єднаємося», – сказав Епіфаній.

Відео дня

Києво-Печерський монастир був заснований у 1051 року. Лавра внесена до світової спадщини ЮНЕСКО. Наразі вона підконтрольна колишній Українській православній церкві (Московського патріархату).

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня 2018 року в Києві, у соборі Святої Софії відбувся об’єднавчий собор, на якому представники трьох фактично наявних на той час в Україні православних церковних організацій створили єдину канонічну православну церковну організацію в Україні, помісну Православну церкву України. Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія з дотеперішньої УПЦ КП.

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної помісної Православної церкви України митрополитові Епіфанію томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.