До складу угруповання входило 9 мешканців обласного центру / фото прес-служба СБУ

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрили дві потужні нарколабораторії, в яких вилучено наркотиків та сировини на понад 12 мільйонів гривень.

Як повідомили УНІАН у прес-групі УСБУ в Дніпропетровській області, обшуки у членів угрупування, які налагодили випуск прекурсорів «амфетаміну» та «метамфетаміну», проведено 14-15 березня.

Читайте такожУ Києві затримали керівника одного з наймасштабніших наркосиндикатів у світі (фото)

Відео дня

Зокрема, виявлено спецобладнання для виготовлення прекурсорів, 15 кг "псевдоефедрину", понад 100 кг речовини для синтезу наркотиків, більш ніж 3,5 т сірчаної та понад 600 л соляної кислоти, 5 кг "канабісу", засоби зв’язку та документи.

«За висновками експертів, орієнтовна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить понад 12 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу угруповання входило 9 мешканців обласного центру, які розповсюджували прекурсори територією України через розгалужену мережу дилерів з використанням мережі Інтернет та служб кур’єрської доставки.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 311 (незаконне виготовлення та збут наркотиків) Кримінального кодексу України п’ятьом фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочину, двох з них затримано згідно зі ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України, стосовно решти ‒ вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу