Ілюстрація REUTERS

Президент Росії Володимир Путін 18 березня відвідає окупований Крим у зв'язку з п'ятою річницею анексії півострова.

Читайте такожУ Києві "повісили" Путіна: на Михайлівській площі пройшла акція проти окупації Криму (відео)

Про це кореспонденту УНІАН в РФ повідомили в прес-службі Кремля.

Відео дня

"Голова російської держави візьме участь у церемонії введення в експлуатацію Балаклавської ТЕС, а в режимі відеоконференції – Таврійської ТЕС і підстанції "Порт" Тамані", - йдеться в повідомленні.

У Севастополі Путін огляне меморіальний комплекс пам'яток оборони міста в 1854-1855 роках і 1941-1944 рр. "Малахов курган".

"В цей же день в Сімферополі Володимир Путін проведе зустріч з представниками громадськості Республіки Крим і Севастополя та візьме участь в урочистостях, присвячених відзначення п'ятої річниці Загальнокримського референдуму 2014 року і возз'єднання Криму з Росією", - зазначили в прес-службі.

Довідка УНІАН. Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначенні. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнали анексію Криму і вжили санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.