Будівництво деякий час було заморожено через відсутність фінансування / фото twitter/kyivmetroalerts

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що будівництво гілки метро на житловий масив Троєщина за наявності фінансування триватиме 4-5 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко повідомив президенту України Петру Порошенку під час презентації проекту будівництва дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар.

Читайте такожКиїв скували 8-бальні затори (карта)

Відео дня

"Що стосується Троєщини, можу надати інформацію. Всі ми розуміємо, що без будівництва мосту (Подільсько-Воскресенського – УНІАН) про будівництво метрополітену не може бути мови. В першу чергу ми зараз сконцентровані на будівництві мосту", - заявив мер столиці.

За словами Кличка, влітку чи ближче до осені цього року всі іржаві підпірки на мосту будуть демонтовані. "Міст буде зовсім інакше виглядати. Зовнішньо люди будуть бачити зміни, які відбуваються. Всі кияни влітку цього року помітять, що роботи йдуть", - скузав він.

"Моє завдання – протягом двох наступних років зробити автосполучення між правим і лівим берегами (Подільсько-Воскресенським мостом - УНІАН). Будівництво метро - це питання 4-5 років при наявності фінансування", - наголосив Кличко.

Довідка УНІАН. Будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу почалося на Трухановому острові в Києві 28 грудня 2003 року. Перехід буде комбінованим мостом - загальним для руху автотранспорту і потягів метро. За допомогою мосту пустять четверту гілку метро на Троєщину. Будівництво деякий час було заморожено через відсутність фінансування. Станом на 2017 рік, за оцінками інституту "Київдормістпроект", міст був готовий на 65%. У 2018 році будівельні роботи прискорили. Влада Києва має намір запустити автомобільний рух по мосту до 2021 року.