З 1 вересня планується початок занять \ kursoviks.com.ua/

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів у Дніпрі на базі університету митної справи і фінансів буде відкрита кафедра військової підготовки.

Читайте такожУ Міносвіти порадили випускникам, як правильно обрати виш і спеціальність

Про це прес-конференції в ІА «МІСТ-ДНІПРО» розповів проректор університету митних справ і фінансів Валерій Гуменюк. «Згідно з рішенням Кабінету Міністрів на базі нашого університету буде відкрито кафедру військової підготовки. Планується підготовка спеціалістів для Збройних сил України офіцерів запасу за такими спеціальностями:

Відео дня

«Бойове застосування змішаних з'єднань, військових частин і підрозділів зв'язку (крім підрозділів і військових частин зв'язку і радіотехнічного забезпечення авіації)»;

«Організація фельд'єгерського зв'язку»;

«Математичне та програмне забезпечення функціонування автоматизованих систем, систем захисту інформації та кібернетичної безпеки»;

«Організація морально-психологічного забезпечення військ і сил».

На сьогоднішній день ми маємо замовлення від Міністерства оборони на підготовку 150-ти фахівців. Кібербезпека і психологія по 25 місць, два факультети, які залишилися, по 50. На кафедрі не передбачені місця для студентів-бюджетників. Вартість навчання складе приблизно 7500-7600 грн в рік. Термін навчання – 2 роки. Ми маємо право набирати студентів різних вузів, починаючи з 2 курсу, або молодих людей, які вже мають вищу освіту і диплом бакалавра»,- сказав він.

Валерій Гуменюк додав, що вступна кампанія і прийом заяв на навчання розпочнеться 5 травня. З 25 травня буде проводитися атестаційна комісія: іспит з фізичної підготовки і співбесіда, а з 1 вересня вже планується початок занять.