Підготовче засідання призначено на 18 квітня / Фото УНІАН

Призначено підготовче засідання у справі щодо 8 екс-беркутівців, підозрюваних у перевищенні службових повноважень під час затриманні активістів Євромайдану у січні 2014 року.

Як сьогодні повідомляється на порталі "Судова влада", про це йдеться в ухвалі судді Деснянського районного суду міста Києва Олени Журавської від 25 березня.

Читайте такожУ СБУ впевнені, що екс-беркутівця Горбика не було під час розгрому "вагнерівців" у Сирії рік тому

Відео дня

Обвинувальний акт з додатками до кримінального провадження за обвинуваченням громадян Святного, Зазимка, Страшка, Терлецького, Шаповала, Шарлая А., Шарлая І. та Прокопенка надійшов до Деснянського райсуду Києва 20 березня.

Підготовче засідання призначено на 18 квітня об 11:00.

"Заступника командира роти ПМОП "Беркут" при ГУ МВС України в місті Києві і 7 підлеглих міліціонерів спецпідрозділу обвинувачено у тому, що 23 січня 2014 року у Кріпосному провулку в місті Києві, перевищуючи надану їм владу, із застосуванням насильства та заподіянням тілесних ушкоджень незаконно затримали 11 учасників громадського руху "Автомайдан", яких в подальшому на підставі підроблених документів та завідомо неправдивих показань притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях", - йдеться в повідомленні.