Ілюстрація REUTERS

Українці біля виборчої дільниці в Нью-Йорку заспівали гімн України.

Відео опублікувало видання Голос Америки у своєму Twitter-акаунті.

Зазначимо, що голосування на виборах президента України у США триватиме з 8:00 до 20:00, але з різницею в 7 годин з Києвом.

Очікується, що люди приїжджатимуть для волевиявлення з 19-ти штатів. Зокрема, на виборчій дільниці в Нью-Йорку мають право проголосувати громадяни України з дев'яти американських штатів.

Всього в США працюватимуть чотири виборчі дільниці. Крім Вашингтона і Нью-Йорка, ще в Чикаго і Сан-Франциско. Всі вони працюють у приміщеннях дипломатичних установ України - посольстві і консульських відділах, повідомляють bykvu.com.

В окремих випадках українським виборцям доведеться подолати довгі відстані. Наприклад, ті, хто живе на Алясці, прикріплені до виборчої дільниці у Вашингтоні. Крім того, в столиці США можуть проголосувати українці, які проживають у Антигуа і Барбуда, а також в Тринідад і Тобаго.

Далеко доведеться добиратися і українським громадянам з Гаваїв, якщо вони захочуть взяти участь у голосуванні. Їх ділянка розташована в Сан-Франциско.

Як повідомляв УНІАН, українці в Сполучених Штатах Америки почали голосувати на виборах президента України.

Довідка УНІАН. Сьогодні, 31 березня, в Україні відбувалися чергові президентські вибори. Згідно з календарним планом виборів, дільниці для голосування відкрилися о 8:00 і працюватимуть до 20:00 включно. Центральна виборча комісія зареєструвала 39 кандидатів у президенти, створено 200 виборчих округів. Кількість виборчих дільниць, за даними сайту ЦВК, становить 29 тис. 989. У закордонному виборчому окрузі - 101 виборча дільниця.