Зараз слово закладка найчастіше згадують, коли говорять про наркомафію.

Дилери смертельної отрути давно вже зрозуміли, що передавати товар своїм клієнтам – небезпечно. Тому із розвитком інформаційних технологій перейшли на дистанційну торгівлю. Треба лише знайти спеціальний чат у месенджері – найчастіше це телеграм. Саме там можна замовити товар.

Наркодилер покладе його у так звану закладку та відкриє місце для пошуків після зарахування коштів на свій рахунок. Продавці "білої смерті" знають, як вгодити своєму клієнту.

Читайте такожКриптовалюта, рекет, відрізані пальці: Луценко розповів подробиці про викриту в Україні наркомережу (фото)

Поліція найчастіше розводить руками – мовляв, таку торгівлю дуже складно прикрити. Але журналісти знайшли людину, яка знає, як вберегти ваших дітей від наркотиків та викорінити закладки.

Скандальна боротьба з наркомафією – у сюжеті програми "Гроші".

Торгівля наркотиками через Інтернет в Україні квітне, наче макове поле по весні. Безліч сайтів пропонують будь-які заборонені речовини: тут блимають банери, тут пропонують нові види наркотиків, аби споживач випробував їх на собі та описав їх дію, тут повсюди вербують нових кур'єрів, аби робити закладки. І навіть у боротьбі за ринок придумали пенсію для наркокур'єрів.

Дмитро Сергеєв, представник міжнародної антинаркотичної асоціації, наголошує, що серед наркоманів все більше і більше молоді.

"Я вважаю, що кожен 3-4 підліток 100 % споживає", - зазначив він.

Адже торгівля через Інтернет зробила наркотики фантастично доступними.