false

Іменини Алли відзначаються 8 квітня. Святі з ім'ям Алла в 2019 році шануються один раз. Одна з цих дат – День Ангела людини, що носить ім'я Алла.

Значення імені Алла

Значення і походження незрозуміле повністю, можливо, від грецького «аллос» – інша, наступна. Схоже звучання зустрічається у мовах багатьох народів. Так, в індіанців Південної Америки Ала – богиня землі і родючості; в древньорабській мові Алла (т) – богиня дощу, родючості і війни...; у манусела (острів Сьоран) – верховний бог – деміург. Цей образ, очевидно, має протоарійське коріння. Наприклад, у інгушів і чеченців Алла і Белла – імена двох богинь долі, провісниць майбутнього. Тут існує думка про те, що вони могутніші бога грому і блискавок.

Відео дня

Швидше за все, Алла походить від слова «али» – «Бог створив». Так, в давньоєврейській мові Али (Ала) – ім'я повітряно-вогневої жінки, яку Бог створив для Адама в якості самої першої його подруги. Однак Адаму вона не сподобалася – йому потрібна була жінка не вогняна, а «з плоті і крові».

Зменшувально-пестливі форми імені Алла: Аллочка, Ялинка, Алуся, Альчик, Аллчонок, Алчусик, Аллусік, Аллка.

Мучениця Алла Готфська

false

Свята мучениця Алла постраждала з іншими мучениками у першій половині IV століття в Готфії (історична область на території сучасного Криму).

Близько 375 року при король Унгерих, наказав підпалити храм під час Богослужіння, де перебувало 308 осіб. Всі вони загинули, проте відомі імена багатьох.

Вдова готфського короля Алла зі своєю дочкою Дуклідою зібрала останки святих мучеників і перевезла їх у Сирію. Потім вона повернулася на батьківщину, де через деякий час була побита камінням і мученицьки померла разом зі своїм сином Агафоном. Мощі святих мучеників залишалися у Дукліди, яка під час царювання Валентиніана II (364 - 375) і Феодосія Великого (393 - 395) прийшла в Кізік і передала частину мощей на освячення храму. Кончина праведної Дукліди була мирною.

Характер іменинниці Алли

Алла не чекає подяки, не шукає вигоди для себе. Багато працює, бажаючи досягти незалежності як матеріальної, так і особистої. Ім'я Алла відрізняється особливою енергійністю та силою, наділяючи свою господиню твердістю характеру, самолюбством і умінням постояти за себе. Алла знає собі ціну. Вона вимоглива, примхлива. Вона не проти похвалятися. Намагається сподобатись і підпорядкувати собі будь-яку людину, що потрапила в її оточення.

Привітання на день ангела Алли

Алла, мила моя!

З іменинами тебе!

В цей день мій поздравок

І весь світ біля твоїх ніг!

Будь красива, як богиня!

Неможливо пройти повз!

Будь такою ж доброю, ніжною.

Океан любові безмежної

Продовжуй дарувати нам усім!

І не знати тобі проблем!

***

Алла з арабської означає «богиня»,

І зовсім не просте це ім'я.

Дуже господарча і креативна.

Ну і, звичайно, з життя активна.

Якщо у Алли любов — з головою,

В житті так просто не здасться без бою,

Відданість і доброта її вічні.

Життя хай їй дарує тепло нескінченно.

false

***

Тебе сьогодні від душі

Ми вітаємо, наша Алла,

Бажаємо, щоб в житті твоєму

Успіхів було б чимало,

Щасливою будь і не хворій,

Смутку не піддавайся,

Всіх красою підкорюй,

З усмішкою не розлучайся!

***

Сьогодні, дорога Алла,

Тобі бажаю веселитися,

Щоб ти сяяла від радості,

Мають бажання всі збутися!

Нехай твій улюблений чоловік

Тебе любов'ю оточує!

Будь гарна, немов богиня,

Хай щастя наповнює душу!

***

Наша улюблена Алла!

В твої іменини бажаю, щоб удача посміхалася тобі завжди, кожен день у році. Будуй грандіозні плани і мрій про найнеймовірніше. Адже в житті все можливо. Варто тільки почати, і можливості з'являться самі.

***

Мила Аллочко, вітаю тебе з твоїм святом. Я тобі бажаю внутрішньої гармонії і вічної краси, приголомшливих можливостей і неймовірної удачі, завзятого настрою і найвірніших друзів, чистої і щирої любові, радісних подій і здійснення заповітної мрії.

false
false
false