У лютому 2019 року Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства Гандзюк / фото УНІАН

Сьогодні в Херсоні у Дніпровському райвідділі поліції на голову Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, знову одягли електронний пристрій стеження (браслет).

Про це кореспонденту УНІАН розповіла начальник відділу комунікацій Головного управління Нацполиции в Херсонській області Ірина Атаманенко.

«Пристрій стеження наші співробітники за рішенням Шевченківського райсуду Києва наділи на Владислава Мангера 5 квітня в приміщенні Днепровскго райвідділу поліції Херсона», - сказала Атаманенко.

Відео дня

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва в середу, 3 квітня, прийняв рішення знову зобов'язати Мангера носити електронний браслет. Суд також зобов'язав його здати закордонний паспорт. Дію запобіжного заходу триватиме протягом 60 діб – до 1 червня.

Читайте такожАдвоката родини Гандзюк видалили з судового процесу над Мангер

Як повідомляв УНІАН, активістка Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки 30% тіла.

У лютому 2019 року Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства Гандзюк.

15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. У той же день після внесення застави Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсон. Дія цього запобіжного заходу завершився 3 березня.

6 березня суд відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради на один місяць. У той же день правоохоронці зняли з Мангера електронний браслет і повернули йому закордонний паспорт.

14 березня генпрокурор Юрій Луценко не виключив, що за результатами експертизи справа Гандзюк може бути перекваліфіковано з умисного вбивства (ст. 115 Кримінального кодексу України) на умисне тяжке тілесне ушкодження (ст. 121 КК).

21 березня Мангеру вручили клопотання про зміну запобіжного заходу. Щодо Мангера діяв тільки заставу, який є безстроковою запобіжним заходом.

2 квітня суд прийняв рішення надіти на Мангера електронний браслет і забрати у нього закордонного паспорта. Термін дії цього запобіжного заходу - 60 днів, до 1 червня. У той же час суд відмовився змінити Мангеру запобіжний захід з застави на утримання під вартою.