Епіфаній переконаний, що церква відіграє важливу роль в державотворенні / фото УНІАН

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній висловив переконання, що ПЦУ продовжуватиме утверджуватись та розвиватись за наступного глави Української держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це митрополит Епіфаній повідомив журналістам у Львові.

«Церква відіграє важливу роль в державотворенні. Якщо ми будемо мати свою потужну єдину помісну православну церкву – то це буде тією духовною основою, потужним фундаментом, на якому ми будемо будувати свою незалежну Українську державу. Не буде держави – не буде незалежної української церкви, це взаємопов’язані між собою речі», - заявив він.

Відео дня

Також митрополит сказав, що «ми молимося та віримо, що Господь все зробить так, що ці вибори пройдуть мирно, спокійно та в демократичний спосіб ми оберемо главу Української держави і збережемо той курс, яким ми рухаємося не тільки останніх 5 років, але майже три десятиліття - це курс в напрямку Європи, вступу України в НАТО».

Читайте такожУ ПЦУ розповіли про переслідування в окупованому Луганську

На переконання предстоятеля ПЦУ, курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію є важливим для збереження цілісності Української держави.

Відповідаючи на питання, які шляхи розвитку для себе бачать в ПЦУ у разі перемоги на президентських виборах Порошенка чи Зеленського, Епіфаній сказав, що «загалом курс розвитку Української церкви буде збережено і надалі ми будемо об’єднуватись поступово, як і зараз це відбувається».

«Народ обирає свій релігійний центр, держава не повинна в це втручатися, держава повинна тільки забезпечувати права релігійних громад, держава повинна допомагати і сприяти без певного втручання. Ми віримо, що і надалі цей курс буде збережено і Українська церква буде утверджуватися, буде розвиватися, і наступний глава Української держави сприятиме і допомагатиме цьому розвитку», - резюмував Епіфаній.

Як повідомляв УНІАН, другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня.