Місце катастрофи Іл-76 / REUTERS

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду відмовилась визнати загибель Олександра Бєлого - командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у липні 2014 року - результатом агресії Російської Федерації.

Про це УНІАН повідомила вдова загиблого офіцера Тетяна Чимиркова, яка зверталась до суду з відповідним позовом.

За її словами, відповідне рішення суд виніс 16 квітня.

Відео дня

Згідно з рішенням, суд відмовився визнати, що загибель командира транспортного літака Іл-76 Олександра Бєлого і, відповідно, 9 членів екіпажу і 40 десантників, стала результатом збройної агресії Російської Федерації.

У рішенні суду, виданому вдові загиблого, вказано лише вступну та резолютивну частину - без мотивувальної частини, де суд аргументує своє рішення.

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Горбачова не змогла прокоментувати УНІАН своє рішення, пославшись на відсутність часу в зв'язку з судовим засіданням.

Читайте такожВ РНБО назвали кількість українських військових, які перебувають в районі проведення ООС

Своєю чергою в. о. голови Мелітопольського міськрайонного суду Тамара Міщенко повідомила, що суддя не встигла оформити мотивувальну частину судового рішення у зв'язку з великим робочим навантаженням, пообіцявши, що рішення буде опубліковано повністю в понеділок, 22 квітня.

Як повідомляв УНІАН, у ніч із 13 на 14 липня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт було збито транспортний літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав винним у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, генерал-майора Віктора Назарова й призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію, розгляд якої триває й досі. На цей момент генерал Назаров перебуває на волі.