Пожежа сталася пізно увечері 15 вересня 2017 року / фото УНІАН

Київський районний суд Одеси сьогодні продовжив екс-директору оздоровчо-спортивного муніципального комплексу «Вікторія» Петросу Саркісяну термін тримання під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, запобіжний захід за клопотанням прокурора продовжена на 60 діб.

На попередньому судовому засіданні стало відомо, що художній керівник творчого колективу «Адель» Тетяна Єгорова, яка є свідком у справі, покинула Україну.

Відео дня

За даними Державної прикордонної служби, Єгорова ще в грудні минулого року через аеропорт «Бориспіль» виїхала до Барселони (Іспанія) і назад не поверталася.

Читайте такожВ Одесі із СІЗО госпіталізовано екс-директора табору «Вікторія»

Як повідомляв УНІАН, пожежа в одеському таборі «Вікторія», під час якої загинули три вихованки творчого колективу «Адель», сталася пізно увечері 15 вересня 2017 року. Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (їх вже передано до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), колишня заступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та інспектор. Суд прийняв рішення тільки щодо Цокур, яку засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. З усіх фігурантів у СІЗО утримується тільки Саркісян. Також прокуратура оголосила про підозру в розтраті значної суми бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалася реконструкцією «Вікторії».

29 листопада 2018 року виконком Одеської міськради прийняв рішення про передачу «Вікторії» під тимчасове розміщення військовослужбовців, 6 грудня суд зняв арешт з кам'яних корпусів табору. Після проходження відповідної підготовки резервісти покинули територію комплексу.

18 лютого 2019 року директор департаменту освіти і науки міськради Олена Буйневич заявила, що влітку табір відкриють.

У березні стало відомо, що незалежні експерти виявили грубі порушення будівельних норм при спорудженні дерев'яних корпусів у таборі.