Храму Гробу Господнього / REUTERS

У суботу, 27 квітня, в Україну прибув Благодатний вогонь з Храму Гробу Господнього в Єрусалимі.

Про це передає 112 Україна.

Делегація Православної Церкви України вперше доставила в Україну благодатний вогонь.

Вогонь планується передати у Свято-Михайлівський Золотоверхий собор, де його зустріне предстоятель ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Благодатний вогонь буде перебувати в соборі, де кожен зможе запалити від нього свічку.

Нагадаємо, сьогодні вранці в єрусалимському Храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь. Він вважається святинею для вірян, а його появу називають дивом.

Читайте такожУ Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь (фоторепортаж)

Під час сходження Благодатного вогню звучали молитви багатьма мовами світу. Після сходження передав вогонь вірянам Патріарх Єрусалимський Феофіл III. Благодатний вогонь за лічені хвилини поширився серед вірян, які перебували в храмі, після чого його роздали людям, що очікували на вулиці.

Нагадаємо, Благодатний вогонь сходить кожен рік в суботу напередодні православної Пасхи в Храмі над Гробом Господнім в Єрусалимі. Чин сходження Благодатного вогню здійснює в Кувуклії (каплиці) Гробу Господнього особисто Єрусалимський патріарх. Потім християни поширюють вогонь свічками і спеціальними лампами по всьому світу.