У центрі Житомира провели «Поливаний понеділок» / фото Житомир Експрес

Сьогодні у центрі Житомира містяни взяли участь у святкуванні «Поливаного понеділка».

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні, 29 квітня, у другий день святкування Великодня, або так званий Поливаний або Обливаний понеділок, біля кінотеатру «Жовтень» об 11:00 розпочалося  обливання водою. 

Читайте такожВ Україні відзначають Обливаний понеділок

Відео дня

"Поливання" тривало кілька годин. Для цього було облаштовано спеціальну  зону. Задля комфорту учасників організатори свята облаштували  майданчики із зонами доступу до води та встановили намети, де люди мали змогу переодягнутися та зігрітися. Учасникам роздавали спеціальний одяг - водонепроникні плащі та шапочки. 

У рамках свята провели водний батл, розіграш подарунків для дорослих і дітей від офіційного партнера. Заходу не завадив навіть дощ, який йшов протягом усього святкування.

Нагадаємо, поливаний понеділок, або, як його ще називають, обливаний понеділок, припадає  на другий день Великодніх свят. За стародавнім звичаєм, цього дня хлопці обливають дівчат водою — «очищаються». У селах ще на світанку  ходять парубки-обливальники по тих хатах, де є дорослі дівчата. Хлопці обливають дівчат водою, а ті за це дарують їм писанки.