2 травня в Одесі обмежать доступ на Куликове поле і Соборну площу / фото УНІАН

В Одесі в четвер, 2 травня, у зв'язку з річницею масових заворушень, які сталися в 2014 році, громадський порядок забезпечуватимуть 2,4 тис. правоохоронців.

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні під час проведення об'єднаного інструктажу правоохоронних органів регіону на Куликовому полі.

Як зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, відсьогодні поліція переходить на посилений варіант несення служби.

Відео дня

Читайте такожЧерез п'ять років: на задньому дворі сумнозвісного Будинку профспілок в Одесі збудували шашличну

Він додав, що 1 і 2 травня до Одеси прибувають додаткові сили і засоби, які спільно з місцевими правоохоронцями нестимуть службу з охорони громадського порядку і забезпечуватимуть публічну безпеку громадян.

Загалом, як зазначив Бех, буде задіяно 2,4 тис. правоохоронців.

«Наш обов'язок - забезпечити спокій і безпеку людей, не допустити провокацій», - сказав Бех.

Він також наголосив, що особовий склад під час несення служби має бути ввічливим з громадянами і проявляти витримку при спілкуванні з ними.

Сьогодні в інструктажі взяли близько 700 правоохоронців, 50 одиниць техніки і 14 службових собак.

Також 2 травня в Одесі обмежать доступ на Куликове поле і Соборну площу через заходи, пов'язані з річницею масових заворушень 2 травня 2014 року.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали більш як 200. Почалися зіткнення в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.