Щорічно 2 травня в Одесі очікується проведення великої кількості масових заходів / фото УНІАН

Сьогодні у зв'язку з п'ятиріччям масових заворушень 2 травня 2014 року на в'їзд до Одеси запроваджено контроль.

Про це під час наради оперативного штабу підрозділів МВС, що пройшла в Одесі, заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє Департамент комунікації МВС.

За його словами, щорічно 2 травня в Одесі очікується проведення великої кількості масових заходів.

Відео дня

Читайте такожРічниця трагедії 2 травня: порядок в Одесі забезпечуватимуть 2,4 тисячі правоохоронців

«Деякі деструктивні сили намагаються використовувати їх на свою користь та розгойдати ситуацію не лише в Одесі, але й по всій країні. Завдання правоохоронців цього не допустити... Вже сьогодні запроваджується контроль на в'їзд до міста, на стаціонарних і додаткових постах проводитиметься ретельна перевірка транспортних засобів», - сказав Яровий, зазначивши, що контроль запроваджено з 18.00.

За його словами, для забезпечення правопорядку в Одесі завтра буде залучено 2,5 тис. чоловік особового складу з області й придані сили та засоби, серед них 650 військовослужбовців Нацгвардії.

«Завтра на бойовому чергуванні перебуватимуть усі підрозділи - вибухотехніки, патрульні, піротехніки, пожежні розрахунки, слідчо-оперативні групи, поліція діалогу та прикордонники», - зазначив Яровий.

Також на всіх локаціях, в місцях проведення масових заходів, працюватимуть фільтраційні пункти та кінологи.

Крім того, для збору й аналізу інформації цілодобово працюватиме ситуаційний центр.

Яровий також підкреслив, що завтра о 9.00 починається посилене патрулювання центральних вулиць міста, також тимчасово обмежать рух транспорту. Всі колони учасників масових акцій супроводжуватимуть підрозділи поліції діалогу.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня в Одесі обмежать доступ на Куликове поле та Соборну площу у зв’язку із заходами, пов'язаними з річницею масових заворушень 2 травня 2014 року. По периметру зазначених місць перебуватимуть працівники поліції. Вхід до місць проведення заходів здійснюватиметься лише через фільтраційні пункти.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали понад 200. Почалися зіткнення в центрі міста, де були застрелені кілька людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалось наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.