Затриманий, який виявився злодієм у законі», підлягає екстрадиції в Іспанію / фото politie.nl

На Київщині затримано 48-річного громадянина Росії, який є «злодієм в законі» і перебував у розшуку Інтерполу.

Як повідомляє прес-служба поліції Київській області, затримання відбулося в рамках операції «Мігрант» - оперативно-розшукових заходів щодо виявлення осіб, які незаконно перебувають на території України.

Читайте такожНа Київщині затримали розшукуваного Інтерполом російського "злодія в законі" (фото, відео)

Відео дня

«Правоохоронцями було встановлено, що даний громадянин є «злодієм в законі» та перебуває у міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої його екстрадиції до Королівства Іспанії за вчинення злочинів, передбачених ст. 515, ст. 517 (незаконне злочинне об’єднання), ст. 301, ст. 302 (відмивання грошей), ст. 392, ст. 390 (фальсифікація в комерційному чи в офіційному документі), ст. 305 (проти державного казначейства) Кримінального кодексу Королівства Іспанії», - повідомляє поліція.

Підставою для затримання є міжнародний ордер на арешт та європейський ордер на затримання та доставку зловмисника.

У поліції зазначають, що наразі розшукуваного доставлено до Бориспільського відділу поліції, де на нього складено протокол затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, відповідно до ст. 208 КПК України на 72 години для подальшого утримання в ізоляторі тимчасового тримання до ухвалення рішення судом.

Як повідомляв УНІАН, у Харківській області поліцейські затримали росіянина, який перебував у міжнародному розшуку за вбивство п'яти осіб в Чечні.