Луценко заявив про низький рівень антисемітизму в Україні / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в Україні найнижчий рівень антисемітизму серед країн Східної і Центральної Європи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав журналістам під час Київського єврейського форуму.

Читайте такожУ США невідомі відкрили вогонь у синагозі: одна людина загинула і троє поранені

Відео дня

«В Україні найнижчий рівень антисемітизму по всій Східній і Центральній Європі, і, думаю, по Європі в цілому», - заявив він.

За словами генпрокурора, в Україні лише 5-7% населення «не хоче бачити представників не української національності на ключових державних посадах, і це найкращий показник в усій Європі».

«В України є багато спільного з єврейським народом та єврейською державою. У нас є спільна культура. Спільна історія гноблення національного та релігійного, у нас є спільна історія боротьби за власну державу. Поведінка абсолютної більшості євреїв та єврейських організацій під час Майдану та під час українсько-російської війни викликала величезну підтримку українського населення», - додав він.

Також Луценко зауважив, що за останні роки в Україні не було «видимих» кримінальних інцидентів на ґрунті антисемітизму.

Водночас генпрокурор зазначив, що наразі головним викликом є прояви праворадикального екстремізму, «який відчутний у всій Європі і в Україні».

«Всі парамілітарні формування необхідно приводити в рамки закону і не допускати жодних антинаціональних проявів», - резюмував генпрокурор.