На Трійцю заведено освячувати в храмах трави й букети / Фото УНІАН

Якого числа відзначається Трійця, залежить від дати Великодня: її святкують рівно через 50 днів після Світлого Воскресіння Христового.

УНІАН розібрався, якого числа Трійця відзначається у 2019 році та які вихідні на нас чекають у це свято.

Читайте такожявились в місті у Вихідні: скільки будемо відпочивати (календар)

Трійця 2019: коли відзначається, дата

У цьому році Великдень відзначалася 28 квітня. Таким чином, дата Трійці 2019 в Україні припадає на 16 червня, неділю. Цей день — офіційний вихідний в нашій країні.

Вихідні на Трійцю 2019

У червні на українців чекає додатковий вихідний на честь Трійці. Згідно з постановою Кабміну, якщо святковий день припадає на неділю, він автоматично переноситься на наступний за ним понеділок.

Таким чином, на Трійцю 2019 буде три вихідних поспіль: з суботи, 15 червня, до понеділка, 17 числа.

Українці відпочиватимуть три дні поспіль на честь Трійці / фото buhoblik.org.ua

Трійця: традиції свята

Ранок Трійці віряни починають з відвідування храмів. Після закінчення служби заведено освячувати заздалегідь підготовлені трави та букети. Прийшовши додому, квіти можна розкидати по городу, полю, щоб був кращим урожай. Частину освяченого букета ховають під дах будинку (для захисту від зла), частину - висушують для приготування відварів лікарських (наприклад, ромашку, чебрець, волошку, звіробій, м'яту).

У цей день українці ходять один до одного в гості, накривають святкові столи, провідують померлих родичів на кладовищі. Для молоді зелені свята - день веселощів і гулянь.

Відео: 112