Зураб Аласанія пішов у відпустку / фото УНІАН

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія пішов у тривалу відпустку.

Про це у своєму Facebook заявив директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко.

Він звернув увагу на те, що 6 травня було визначене Наглядовою радою НСТУ датою звільнення Аласанії. Однак цього не відбулося. "Зураб ще не звільнений. Він оскаржив у суді рішення, яке вважає незаконним. І суд мав право призупинити це звільнення до вирішення справи по суті. Однак суд не захотів цього робити. Наступний розгляд справи буде аж 11 червня", - пояснив автор публікації.

Відео дня

Читайте такожГолова правління НСТУ Зураб Аласанія: У цьому році угоди з розслідувачами підписував я, і, тим самим, продовжив їх на рік. Тому поки що розслідуванням нічого не загрожує

Шевченко наголосив, що Аласанія скористався законною можливістю використати наприкінці роботи всі дні відпустки, котрі накопичилися за період праці. "Таким чином, Зураб Аласанія пішов у відпустку і ще залишається на посаді, до завершення відпустки. Все й далі висить у підвішеному стані, і, можливо, компромісним було б рішення самої Наглядової ради відкласти звільнення до вирішення справи судом. Адже сумніви у законності рішення є великими", - зауважив керівник Центру демократії.

Як повідомлялося, 12 лютого цього року Наглядова рада НСТУ вирішила звільнити Аласанію. Сам очільник Суспільного телебачення оскаржив це рішення в суді.