Рух усіх видів транспорту обмежать у зв’язку з урочистими подіями до Дня перемоги / УНІАН

У центрі Києва в четвер, 9 травня, у зв’язку із пам’ятними та урочистими подіями буде обмежено рух транспорту.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міської держадміністрації.

Зазначається, що 9 травня із 5.00 на вулицях біля парку Вічної Слави буде обмежено рух усіх видів транспорту у зв’язку з урочистими подіями до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Відео дня

Читайте такожСьогодні Україна вперше відзначає День піхоти

Рух перекриють на вул. Грушевського (від пров. Кріпосного до вул. Арсенальної), пров. Інженерному, вул. Московській (від Кловського узвозу до пл. Арсенальної), вул. Мазепи (від пл. Арсенальної до вул. Лаврської), пров. Бутишів, вул. Омеляновича-Павленка, алеї Героїв Крут, вул. Лаврській (від вул. Мазепи до вул. Цитадельної).

У мерії повідомляють, що цього тижня у Києві відзначатимуть День пам’яті та примирення і 74-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Зокрема, 9 травня традиційно у парку Вічної Слави триватиме урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. Цього ж дня у Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбудуться поминальний реквієм «Пам’ять», молебень за мир в Україні. На Співочому полі Печерського ландшафтного парку для відвідувачів підготовлено мистецьку програму «Рокам ніколи пам’яті не стерти» за участю майстрів мистецтв, художніх аматорських і ветеранських самодіяльних колективів.

Як повідомляв УНІАН, 8 і 9 травня по всій території держави пройдуть масові заходи з нагоди Дня пам'яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. За попередньою інформацією, у цих заходах планують взяти участь близько 220 тисяч осіб.