"Євробляхери" знову зібралися на мітинг під Радою / фото УНІАН

Власники так званих "евроблях" знову зібралися під будівлею Верховної Ради з вимогою продовжити період для розмитнення авто.

Як повідомляє "Інформатор", учасники акції почали з'їжджатися до урядового кварталу з 6.00 ранку. "Євробляхери" припаркувалися по обидві сторони проїжджої частини, починаючи від Маріїнського парку і до Кабміну, через що рух транспорту ускладнився і утворився затор.

false

Мітингувати власники авто на іноземній реєстрації планують два дні. Вони хочуть вибити у влади ще трохи часу для того, щоб встигнути розмитнитися за новим законом і не отримати штраф. Сьогодні їм доведеться простояти на вулицях до 14:00, адже саме тоді розпочнеться засідання комітету, на якому буде сформовано відповідний законопроект для виставлення на голосування у Верховній Раді.

Відео дня

Читайте такожЛідер "євробляхерів" заявляє про нові переговори з фіскалами

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада 2018 року Верховна Рада прийняла закони, які передбачали зниження вартості розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації і нові штрафи за користування нерозмитненими авто.

Також з 25 листопада було введено 90-денний пільговий період, у який раніше ввезені автомобілі можна було розмитнити за півціни.

При цьому штрафи за порушення правил переміщення та перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією були підвищені.

Згідно з новим законом, передбачений термін для розмитнення авто закінчується 23 травня, і вже з 24 травня власників "евроблях" почнуть штрафувати.