IT-школа DevEducation – некомерційний освітній проект

Міжнародна школа IT-технологій DevEducation розпочала навчання студентів в Києві за трьома спеціальностями - «Основи програмування», «FrontEnd-розробка» і «Тестування ПЗ». В Україні школа працює вже третій рік, першим містом, в якому вона відкрилася в 2017 році, став Дніпро.

Відмінною особливістю школи є кооперація з партнерськими IT-компаніями, що дозволяє забезпечувати працевлаштування студентів безпосередньо після закінчення навчання. За час роботи школи з понад 400 випущених студентів працевлаштовані 87%. Крім того, вартість навчання в школі DevEducation, є символічною -- 1 200 грн в місяць.

«Від початку ми хотіли взагалі не брати плату за навчання. Наш проект -- соціальний і некомерційний, який має на меті навчити актуальним IT-спеціальностям всіх бажаючих і створити в Україні конкурентних фахівців для такого затребуваного ринку як інтернет-технології, - пояснив натхненник проекту, американо-ізраїльський бізнесмен Яків Лівшиць. - Однак ми зіткнулися з тим, що безкоштовність навчання є його мінусом: люди не цінують безкоштовні послуги, ставлячись до навчання недостатньо серйозно, тому ми вирішили визначити символічну вартість навчання, зберігши можливість надання повністю безкоштовного курсу для найуспішніших студентів».

Відео дня

Курс «Основи програмування» адресований початківцям навчання IT з нуля, а також тим, хто хоче підвищити свою кваліфікацію в області інтернет-технологій або повністю змінити рід своєї діяльності та освоїти професію програміста.

Курс «FrontEnd-розробка» призначений для отримання творчих професій в IT -- веб-дизайнерів і верстальників, що створюють зовнішній вигляд сайту та оформлення їх в максимально зручному вигляді для користувачів, а також web-додатки зі складною архітектурою, використовуючи найактуальніші технології.

Курс «Тестування програмного забезпечення» дозволяє отримати знання і навички в області контролю і оцінки якості програмного продукту на будь-якому відрізку його життєвого циклу -- від зародження до припинення використання.

IT-школа DevEducation - освітній некомерційний проект, створений у 2017 році на базі Дніпровської єврейської громади і ТПП (товариства з поширення праці) «Навчання і працевлаштування». Навчання проходить в очній формі, термін навчання, в залежності від спеціальності, становить від 3 до 4 місяців. Школа є партнером кількох R&D-центрів розробок, і, фактично, готує фахівців «під замовлення»: після закінчення навчання більшість студентів отримує пропозицію вийти на роботу за IT-спеціальностями в компанії різних галузей.