Крючкову дозволили виїхати за кордон на 10 днів / фото УНІАН

Підозрюваний у масштабному розкраданні екс-голова правління "Енергомережі" та екс-нардеп Дмитро Крючков повернувся до України з Німеччини.

Про це з посиланням на заступника голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка пише "Радіо Свобода".

Як зазначається, прокурори САП дозволили підозрюваному виїхати за кордон на 10 днів за сімейними обставинами – через операцію його сина.

Відео дня

Читайте такожМахінації в енергетиці: екс-нардеп Крючков заявляє про причетність до схем соратника Порошенка

Нагадаємо, колишнього народного депутата, енерготрейдера Дмитра Крючкова екстрадували 15 квітня до України з Німеччини. Його доправили в НАБУ. Крючков фігурує у справі привласнення 346 млн грн "Запоріжжяобленерго", у якому понад 60% акцій належить державі. У липні 2016 року, за словами директора НАБУ Артема Ситника, Крючкова оголосили в розшук. На сайті МВС вказано, що він зник 17 травня 2017 року.

За версією слідства, Крючков є організатором схеми, через яку ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 млн грн. Розслідування в цій справі триває від грудня 2015 року. У вчиненні злочину слідство підозрює двох осіб. У Крючкова кажуть, що до корупційних схем може бути причетний народний депутат від "БПП" Ігор Кононенко, який входить до найближчого оточення президента Петра Порошенка.