Щоб вийти з СІЗО, Аллеров має сплатити майже 5 мільйонів гривень / фото УНІАН

Колишньому командувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову, якого підозрюють в участі в корупційній оборудці з нерухомістю НГУ, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив сьогодні Солом’янський районний суд Києва.

Суддя Ада Педенко оголосила вступну та резолютивну частину ухвали, в якій, зокрема, йдеться “застосувати до Аллерова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 12 липня, розмір застави визначити в сумі 4 млн 802 тис. 500 грн”.

Відео дня

Також в ухвалі йдеться, що заставу може сплатити як сам Аллеров, так і заставодавці.

До внесення застави Аллеров перебуватиме під вартою. А в разі внесення застави на нього буде покладено такі обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, де він зареєстрований або проживає без дозволу детектива, прокурора або судді, повідомляти їх про зміну місця свого проживання; утриматись від спілкування з іншими підозрюваними, а саме з Олегом Майбородою та Алісою Гринчук. А також не спілкуватися зі свідками в його справі. Також Аллеров буде зобов’язаний здати на зберігання внутрішній та закордонний паспорти.

За словами судді, дана ухвала може бути оскаржена впродовж п’яти днів в апеляційному суді.

Читайте такожДонька підозрюваного в розкраданні грошей Нацгвардії Аллерова має громадянство РФ – САП

Як зауважив журналістам по завершенню засідання сам Аллеров, в нього таких коштів немає, і що він буде просити їх у своїх родичів.

Те саме заявили і його адвокати, які зазначили, що у Аллерова є 800 тис. грн і 60 тис. долл., що не достатньо для застави.

Стосовно оскарження даної ухвали в апеляційному суді, то і прокурори, і адвокати повідомили, що визначаться з цим після отримання повного тексту ухвали.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи та проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії України втратило активи на 81,64 млн грн. Розслідування стосовно цієї схеми НАБУ здійснює з грудня 2017 року.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії «Укрбуд» Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.