1 червня - День захисту дітей / фото УНІАН

Щорічно в Україні і світі відзначається радісне і веселе дитяче свято – Міжнародний день захисту дітей. Він святкується 1 червня і у 2019 році припадає на суботу – вихідний день.

Примітно, але напередодні, 31 травня, у багатьох школах України пролунав останній дзвінок, і діти в ці вихідні можуть продовжувати святкувати прощання зі школою та початок літніх канікул. Так що святковий настрій подвоюється.

Читайте такожУ Харкові хочуть встановити рекорд в "дитячих" шахах

А це означає, що в нинішньому році у вас є відмінна можливість присвятити всі вихідні родині і дітям, приємно провести час, радувати своїх дітей подарунками та сюрпризами, адже вони їх так люблять!

Міжнародний день захисту дітей: історія свята

Вперше свято дітей почали відзначати в далекому 1950 році. Воно було засноване 70 років тому, в листопаді 1949 року в Парижі рішенням конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок.

Заходи цього дня покликані звернути увагу громадськості на соціальний захист прав дитини в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від національності, суспільного походження, майнового стану та інших факторів. Суспільство, уряд країн, батьки та громадські організації повинні сприяти визнанню та здійсненню прав дітей.

Україна 1 червня відзначає відразу два офіційних дитячих свята – на державному та міжнародному рівні.

День захисту дітей в Україні – це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Воно було організоване за указом президента від 30 травня 1998 року на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна – дітям".

Окрім цього дня дітям присвячені Всесвітній день дитини, що відзначається 20 листопада, День захисту дітей Африки – 16 червня, а також День Білих Орхідей, який відзначають у першу неділю квітня.

Напередодні, 31 травня, в школах продзвенів останній дзвінок 2019 / фото УНІАН

День захисту дітей 2019: вихідний чи ні

День захисту дітей в Україні не є офіційним вихідним. Проте в 2019 році свято припало на суботу, так що відпочити і вибратися з дітворою на прогулянку все одно вийде.

Як проводиться День захисту дітей 2019

У день захисту дітей противники абортів проводять численні акції на захист права ненароджених дітей на життя. Мета таких заходів – привернути увагу широкої громадськості до проблеми абортів.

У цей день в Україні проводяться різноманітні розважальні заходи та благодійні акції, концерти, змагання, конкурси, подарунки, лекції, виставки, демонстрація фільмів, виступи артистів і аніматорів.

Потрібно пам'ятати, що День захисту дітей — це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленою справою.

Читайте такожЛікар Комаровський зруйнував міф про дерматит у дітей (відео)

День захисту дітей: що дарувати дитині

День захисту дитини — відмінний привід для подарунка. Тим більше, що навчальний рік тільки закінчився, так що подарунок з нагоди закінчення чергового класу та з нагоди "захисного" свята можна поєднати.

Можна сміливо вибрати що-небудь до літніх канікул: розвиваючу гру, щось з одягу (новий купальник, наприклад) і т. п.

День захисту дітей 2019 у Києві: куди піти з дитиною

1 червня весь світ відзначатиме День захисту дітей. Куди піти в Києві зі своїми чадами, що цікавого подивитися?

На фестивалі морозива кращі українські виробники солодощів представлять свою продукцію / фото pixabay.com

Фестиваль морозива

30 травня-1 червня, з 10:00 до 20:00

Український дім (вул. Хрещатик, 2)

На довгоочікуваному фестивалі морозива кращі українські виробники солодощів представлять свою продукцію. Ось вже де можна розгулятися дітям! Крім того, на дітей чекатиме цікава розважальна програма: атракціони, аквагрим, боді-арт і ще багато чого для цікавого проведення часу.

Майстер-клас по світловій анімації

31 травня, 11:00

Антикафе «Часу вагон» (вул. Мишуги, 12)

Вартість: 160 грн.

Хочете, щоб ваші діти навчилися творити чари? Тоді приводьте їх на майстер-клас світловій анімації! Діти на власні очі зможуть не тільки побачити, як художники світловими кистями будуть створювати картини на спеціальному екрані, але і зможуть самі навчиться малювати базовий комплект: зірки, місяць, сонце та інше. Для участі необхідно зареєструватися за телефоном: (044) 425-14-11.

День захисту дітей в Україні не є офіційним вихідним / фото УНІАН

Фестиваль дитячої творчості «Назустріч мрії»

31 травня-1 червня 15:00

Київський палац дітей та юнацтва (вул. Івана Мазепи, 13).

Конкурсна програма благодійного фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії» розпочнеться 31 травня о 15:00. А ось у День захисту дітей, 1 червня, о 19:00 відбудеться гала-концерт «ГОЛОС МИРУ», де юні таланти виступлять із зірками української естради. Всі деталі за телефоном: (044) 428-57-18.

Свято на іподромі

31 травня

Київський іподром (пр. Академіка Глушкова, 10)

Вхід вільний

На Київському іподромі відбудеться святкування Дня Києва та Дня захисту дітей. Гостей заходу чекають цікаві конкурси: на потужність стрибка, на швидкість проходження дистанції. Також гості зможуть спостерігати за лицарськими боями, постріляти з лука, відвідати індійський театр «Дикий Захід», а також покататись верхи на конях.

Фестиваль дитячої творчості «ЩОСЬСЛОН»

30-31 травня

Київський зоопарк (пр. Перемоги, 32)

Зоопарк – це не тільки місце, де можна подивитися на тварин, Це також чудова платформа для проведення різних заходів. Так, на фестивалі «Щосьслон» дітей чекають активний відпочинок та ігри з аніматорами. А дорослі тим часом зможуть отримати консультації дитячих лікарів, психологів і педагогів.

Ну, а якщо ні один із цих заходів вас не зацікавила, ви завжди можете відвідати дитячі кімнати в розважальних центрах. Благо, їх у Києві предостатньо. Також до послуг малят — парки нашої столиці. Вже там можна знайти багато цікавого: від батутів до невеликих атракціонів. Але, вирушаючи на прогулянку в парк, не забудьте про безпеку ваших дітей: головні убори та питна вода ‒ обов'язкові складові відмінного дитячого відпочинку.

З Днем захисту дітей: вітання

false

***

Ось ми і дочекались літа,

Перше червня – ваша втіха,

Бо цей день у всьому світі,

Приурочили вам дітям!

Все навкруги у квітах,

Променів сонця багато – 

На планеті Земля наші діти

Відзначають нині свято.

***

Діти з долоньок

сонечко склали,

Щоб неодмінно

люди всі дружили,

Щоб це сонце

для людей сяяло,

У кожне віконце

в гості забігало.

Щоб було багато

у дітей іграшок,

Щоб не стріляли

дорослі з гармат,

Щоб припинилися

війни все на світі,

Щоб посміхалися,

а не гинули діти.

false

День захисту дітей: відео