В аеропорту "Одеса" спростували інформацію про ведення незаконного прослуховування \ фото з відкритих джерел

Міжнародний аеропорт «Одеса» спростовує інформацію про виявлення на підприємстві незаконного використання спецзасобів негласного отримання інформації.

Читайте такожВ Одеському аеропорту виявили пристрої для прослуховування

Про це заявила прес-служба аеропорту. «У відповідь на численні публікації щодо неправомірного збирання інформації в аеропорту повідомляємо, що в результаті проведення слідчих дій 30 травня в ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації не виявлено», - йдеться в заяві.

Відео дня

При цьому в аеропорту, не уточнили, чи мав місце факт застосування «жучків».

Як повідомляв УНІАН, увечері 30 травня прокуратура Одеської області заявила, що правоохоронці припинили канал витоку службової інформації в міжнародному аеропорту «Одеса».

Зокрема, повідомлялося, що співробітники фірми, які мали забезпечувати програмування і обслуговування техніки, насправді могли «записувати» все внутрішнє службове життя аеропорту.

За даними слідства, фірма організувала тривале спостереження і запис з більш ніж 50 пристроїв інформації щодо службових, господарських питань діяльності об'єкта, будівництва нової злітної смуги.

Зазначалося, що йдеться, зокрема, про несанкціонований доступ до камер спостереження в робочих кабінетах прикордонників, митній зоні, бухгалтерії, приміщеннях для особистого догляду, кабінетах співробітників міжнародного аеропорту тощо. Також представники підприємства мали протиправний доступ до камер залу офіційних делегацій.