Міністерство у справах ветеранів презентувало перший соціальний ролик з циклу "Ти зможеш!", присвячений українським захисникам-ветеранам.

Відео опубліковане на Ютуб-каналі міністерства.

Читайте такожРаді пропонують підвищити штрафи для водіїв, які відмовляються возити ветеранів безкоштовно

"Ветерани – воїни, українські захисники, приклад незламності, люди з підвищеним рівнем відповідальності та загостреним почуттям справедливості. Ці люди захищали країну на фронті, аби зберегти її для нащадків, аби молоде покоління мало свою державу, сильну, квітучу, незалежну. Коли ворог прийшов зі зброєю в руках на нашу землю в 2014-ому році, вони стали йому на заваді, часто жертвуючи власним здоров’ям та навіть життям. Ті, що змогли вернутись з фронту – є прикладом відваги та любові до Батьківщини. Є взірцем незламності та відчайдушності", -  йдеться в описі до відео.

"Наші ветерани боролися задля спокою та миру, своїх сімей, дітей, молоді, які мають розбудовувати нашу вільну країну. Перше відео присвячене нашим захисникам ветеранам ми презентуємо сьогодні, з нагоди міжнародного Дня захисту дітей", - зазначили у міністерстві.

У ролику знявся справжній ветеран Вадим Мазніченко, колишній десантник 79-ї аеромобільної бригади на фронт попав у другу хвилю мобілізації у 2014-му. У вересні 2014-ого в районі Старогнатівки Донецької області Вадим отримав поранення. Через значні травми та ушкодження тиждень Вадим провів у комі, між життям та смертю. Лікарі боролися за нього, але врятувати ногу і руку не вдалось, їх лікарі змушені були ампутувати.