В'ятрович вважає, що місцева влада не повинна порушувати закон про декомунізацію / фото УНІАН

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував повалення активістами пам'ятника маршала СРСР Георгія Жукова у Харкові.

Свою думку щодо цього він опублікував у Facebook.

Читайте такожВ’ятрович пригрозив Кернесу в’язницею за "проспект Жукова"

Відео дня

"Харків "поклав на лопатки" маршала Жукова. Спроби реваншу та зазіхань на офіційну декомунізацію провокують декомунізацію стихійну", – наголосив В'ятрович.

За словами голови Інституту нацпам’яті, місцева влада не повинна порушувати закон про декомунізацію, щоб втримати процес у рамках правового поля.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 червня, у Харкові біля Палацу спорту, де проходив з’їзд партії «Довіряй ділам» (партія очільників Харкова Геннадія Кернеса та Одеси Геннадія Труханова), відбулася акція протесту "Можемо повторити" і "Стоп, реванш".

Учасники акції знесли бюст радянському маршалу Георгію Жукову. Замість бюста вони встановили на постаменті прапор України. Сам бюст почали розбивати молотками і сокирами. На спині Жукова зробили напис «Кат».

Міський голова Харкова Геннадій Кернес, своєю чергою, заявив, що відновить пам'ятник маршала СРСР Георгія Жукова, який знесли протестувальники.