Одеську колонію №51 закривають / УНІАН

З розташованої в Одесі Південної виправної колонії (№51) розпочато етапування ув'язнених, через бунт яких установу вирішили законсервувати.

Читайте такожБунт в одеській колонії: двоє постраждалих залишаються в лікарні у важкому стані

Як повідомили УНІАН у прес-службі Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції, 2 червня першу групу засуджених - 58 осіб - етаповано в інші установи міжрегіонального управління.

Відео дня

Зазначається, що переведення здійснено в колонії аналогічного рівня безпеки для подальшого відбування покарання засуджених.

«Переведення засуджених здійснено з дотриманням вимог чинного законодавства на підставі рішення міжрегіональної комісії, прийнятого за результатами розгляду звернень, що надійшли від засуджених», - заявили в управлінні, акцентувавши, що під час переведення скарг і заяв про неправомірні дії не надходило.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня у Південній виправної колонії (№51), розташованій в Одесі, стався бунт, який супроводжувався пожежею. Під час заколоту постраждали співробітники виправних установ №51 і №14. Дві людини отримали важкі поранення, решта (понад 10 осіб) – на амбулаторному лікуванні.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, а слідчі ДБР - за фактом службової недбалості працівників колонії (ч. 2 ст. 367) ККУ.

Перший заступник начальника Нацполіціі України В'ячеслав Аброськін заявив, що бунт стався за вказівкою «злодіїв у законі». За словами начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції Олександра Малахова, заколот ініційований шістьма ув'язненими на чолі з так званим «смотрящим» за колонією. Також, за його словами, заколот був узгоджений з деякими ватажками кримінального світу в Одеському регіоні.

З 28 травня в колонії запроваджено особливий режим, побачення з родичами арештантам заборонені.

У Мін'юсті вирішили законсервувати Південну колонію через великі пошкодженння, завдані бунтівниками.

Всіх засуджених - близько 450 осіб - планується перевести в Арбузинську і Вознесенську колонії, що знаходяться в Миколаївській області, а також Дар'ївську, розташовану в Херсонській області. Також можливе переведення до інших виправних установ України.